Legenda Abarth

Aparitia unei legende

Legenda Abarth s-a nascut dintr-o provocare care l-a avut pe Karl Abarth ca personaj principal.

La varsta de nici 11 ani, tanarul Karl acopera rotile de lemn ale scuterului sau  cu o curea de piele pentru a fi mai rapid decat prietenii sai mai mari din cartier.

Acesta experienta face parte din ADN-ul lui Karl Abarth, care cedand tentatiei sportului cu motor si a competitiei si-a continuat drumul spre noi provocari si recorduri.

Valorile Abarth

Legenda Scorpionului

Retraieste povestea lui Karl Abarth, descopera-i provocarile si ideile curajoase care au schimbat conceptul de tuning si performanta.

 

Vizionati videoclipuri

Omul care a intrecut trenul

In saua unei motociclete cu atas, Karl Abarth a intrecut trenul Orient Express cu un avans de 1,370 km intre Viena si Ostend.

De la primele curse la tuning

Dupa o cariera ca pilot de curse si motociclist, Karl Abarth a fondat Abarth & C impreuna cu Guido Scagliarini in 1949. Primul lor model a fost 204 A Roadster, bazat pe Fiat 1100. La scurt timp, acesta avea sa castige Campionatul 1100 sport si Formula 2. Pe langa implicarea in motorsport, compania a inceput sa produca pachete de tuning menite sa imbunatateasca performantele, puterea si viteza maxima a modelelor standard. In doar cativa ani, Abarth & C a ajuns la 375 de angajati si o productie de aproximativ 300,000 de sisteme de evacuare pe an.

Un pilot de curse, un campion

Chemat sa inlocuiasca un pilot bolnav, Karl Abarth obtine cel mai bun timp in pregatiri. Cand ceilalti piloti il acuza ca a folosit un model modificat, drept raspuns, acesta trece la volan altuia. in a doua sesiune de pregatiri, Karl Abarth isi asigura plecarea din pole position, din nou, cu cel mai bun timp pe circuit.

Filozofia Abarth

Fiecare model Abarth trebuie sa fie accesibil, performant si puternic, dar in primul si in primul rand, mic si rau precum un scorpion. „Derivatele” acestui crez s-au bucurat de nenumarate succese in toate competitiile iar Karl Abarath devine un om al recordurilor. Intre anii 1950 si 1960, marca Abarth continua sa-si faca un nume in mintea publicului larg ca sinonim pentru sportivitate, tuning si performanta, schimband pentru totdeauna lumea modelelor sport.

Un singur obiectiv: recordurile

La varsta de 57 de ani, Karl Abarth stabileste un record de acceleratie la volanul unui Fiat Abarth 1000 monoposto record de Clasa G. A doua zi, Abarth stabileste acelasi record cu un monopost de Clasa E. Pentru a incapea la volan, Karl Abarth a slabit 30 de kilograme urmand o dieta cu mere.

Abarth azi

Brand-ul Abarth pastreaza in continuare ADN-ul unic sinonim cu peformanta, placerea suprema de condus si atractia sportivitatii. Povestea scorpionului continua, infruntand noi provocari, dand nastere unor modele unice si generand emotii puternice celor care au onoarea sa conduca aceste modele.